Караянчева: Не се страхуваме от протестите

Не се страхуваме от протестите, проблемите се решават в диалог с хората. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в предаването „Панорама“ по БНТ, предаде агенция „Фокус”.

На въпрос защо българските политици не могат да развълнуват българите така, както Доналд Туск направи, Караянчева заяви: „Това беше прекрасен жест, това е отношение. Да напишеш слово на езика на страната, в която гостуваш, това е уважение.“

Във връзка с това как българските политици се държат пред чужденците, председателят на НС обясни: „Държат се отговорно. Поздравявам г-жа Нинова за позицията, която изказа пред г-н Юнкер. Пожелахме си успех, да представим добре България и да сме активни в дебатите, които ще се водят. Целта ни е не да скрием проблемите си, те са затова да се решават. Имаше и протести това показва активна гражданска позиция и отношението на правителството към хората“.

Във връзка с протестите Караянчева уточни, че са показали, че “не сме Северна Корея”. „Не се страхуваме от протестите. Ако няма различни мнения, ще излезе, че има проблем в държавата. Проблемите се решават в диалог с хората, които имат нужда, с хората, които имат проблеми“, добави тя.

„Не искам да смятам, че се клати лодката заради европредседателството. Правителството работи, имаме 4-годишна управленска програма. Имаме време да решим проблемите“, каза още тя.

На въпрос показаха ли протестите, че се решават проблемите, когато дойдат чужденци, Караянчева отговори: „Напротив, проблемите се решават непрекъснато.“

Относно това, че днес парламентът отхвърли ветото на президента за Антикорупционния закон и какво следва – война с президента ли, Караянчева заяви: „В никакъв случай. Във вторник показахме, че можем да водим диалог с президента. За да има стабилност, трябва диалог между институциите. Това, че отхвърлихме ветото, не значи, че сме във война с него. Антикорупционният закон, който мина, е стъпка в правилната посока. Нека видим как ще действа. Нека видим плюсовете и минусите – сега имаме единен антикорупционен орган“.

Според Караянчева има диалог между институциите и президента. „Имаме право на различни мнения по отделни теми и точки. Ние сме представители на дясна партия, г-н президентът бе подкрепен от лява“, добави тя.

Във връзка с предстоящия вот на недоверие Караянчева коментира: „Готови сме да отговорим на опозицията. Те са в правото да искат вот на недоверие. Това е възможност правителството да направи отчет за направеното“.

„Надявам се, че дебатът няма да бъде те да вадят срещу нас, ние – срещу тях. Аз ще съм арбитър“, каза още тя. Караянчева допълни, че би било хубаво опозицията да признава и хубавите неща, които правят управляващите. 

http://www.segabg.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    ДЯДО ЙОРДАН
    1 0
    12:46, 13 яну 2018
    "Във връзка с протестите Караянчева уточни, че са показали, че “не сме Северна Корея”." това е добра изходна точка, поне ким и ко, са след бат' бойко. Браво.

Още новини

Последни новини