Пенсионери подкрепиха недоволството в димитровградската болница

    Пенсионери от пет клуба на хората от третата възраст в Димитровград се присъединиха към протеста на работещите в общинската болница днес. Те дойдоха в двора на МБАЛ по обяд, за да поискат болницата да продължи работа. За тях местното здравно заведение е единственото, което имат възможност да посещават.

    "Ние сме стари хора, не можем да ходим до Хасково, искаме болницата да я има", споделиха пенсионери от клуб "Хан Аспарух". Подкрепиха ги и възрастни хора от клубовете "Раковски", "Славяни", "Наука" и "Национален бригадирски щаб", които присъстваха на символичния протест.

    "Имам 10 болести - диабет, инсулт, висок холестерол, ако закрият болницата, за къде сме тогава. Дано да не стане, затова протестрираме", каза 84-годишната Стойка Михайлова. Тя разказа, че през няколко дни е в болницата за различни прегледи и манипулации. Трябва да протестираме всички, целия град да не закрият болницата, споделя още Стойка.

    Рамо на недоволството в болницата даде и народният представител от БСП Виолета Желева. Тя също дойде в МБАЛ, за да подкрепи недоволството на работещите там.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини