Борисов с позиция за убийството на Оливер Иванович

Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович, политически лидер на Гражданска инициатива „Сърбия, демокрация, справедливост” в Косово.

Всяко насилие е в противоречие с цивилизационните ценности и европейския избор на страните от Западните Балкани. Очаквам политическите елити и всички граждани да проявят зрялост и сдържаност. Върховенството на закона не може да се поставя под съмнение и вярвам, че виновните за това престъпление ще понесат своята отговорност.

Убеден съм, че диалогът между Белград и Прищина няма алтернатива и не трябва да се допуска подобни актове да го възпрепятстват.

Изказвам най-искрени съболезнования на семейството и близките на Оливер Иванович.

 По-късно премиерът проведе телефонен разговор със сръбския министър-председател Ана Бърнабич по повод убийствотоБойко Борисов подчерта, че подобно насилие не може да се толерира, както не може да се поставя под съмнение върховенството на закона. По думите му, политическите цели се постигат с политически средства.

Бърнабич информира българския си колега за мерките, които Сърбия предприема след инцидента. Борисов изрази съпричастност към болката на близките, приятелите и съмишлениците на Иванович и пожела успех при разкриването на убийството.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ян
    янко митев
    4 -3
    14:40, 16 яну 2018
    Интересно Бат Бойко не вижда че чергата му пълна с бълхи гори но се замислил и загришил за другите Тясна е България за този УМ Време му е за НАЧАЛНИК в ЕС------гласувахс да
Последни новини