Асеновградчанинът Васил Кирков влиза в битка за "уайлд кард" за тенис турнира DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Вече са ясни заявките за държавното първенство по тенис за мъже на закрито, което се очертава да е най-интересното от години, съобщиха от Българската федерация по тенис. Големият стимул тази година е, че шампионът на България ще получи „уайлд кард“ за основната схема на турнира от сериите АТП 250 DIEMA XTRA Sofia Open 2018.

В битка за титлата на закрито и право за участие в АТП надпреварата в София се впускат водещите български тенисисти. Фаворити с най-предно класиране в ранглистата на АТП са националите Александър Лазов и Александър Лазаров. Третият по ранкинг е Габриел Донев. Ще участва и 18-годишният асеновградчанин, играещ в САЩ, Васил Кирков, който миналата година стигна финал на двойки в юношеския "Ролан Гарос".

Стимул имат и участниците в държавното първенство до 18 г. Шампионът при тях печели директно място в основната схема на държавното в зала за мъже, а така влиза и в битката за "уайлд кард".

Списък на приетите в основната схема на държавното първенство:

1         Александър Лазов, ТК "НСА", София

2         Александър Лазаров, ТК "Дема", София

3         Габриел Донев, ТК "НСА", София

4         Васил Младенов,  ТК "Черно море Елит ", Варна

5         Васил Кирков, ТК "Асеновград", Асеновград

6         Милен Янакиев, ТК "Вектор Тенис Спорт", София

7         Мартин Димитров, ТК "НСА", София

8         Александър Донски, ТК "Диана", София

9         Златан Палазов, ТК "Локомотив ", Пловдив

10       Тед Бачев, ТК "Левски", София

11       Тихомир Грозданов, ТК "Левски", София

12       Шампион от държавното първенство до 18 г.

Държавното първенство ще се проведе от 23 до 28 януари в зала „София“. Датата на българския финал съвпада символично с финала на Australian Open – 28 януари. Родният шампион за 2018 г. ще бъде награден лично от двукратния шампион на двойки на Australian Open и турнирен директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами.

Двамата победители във финалните турнири на АТП за 2017 г. ще играят в DIEMA XTRA SOFIA OPEN между 4 и 11 февруари. Към голямата българска звезда Григор Димитров, който триумфира в битката на най-добрите 8 в Лондон, се присъединява и победителят в първото издание на турнира „Следващата генерация“ – кореецът Хьон Чун. Той спечели финалния турнир в Милано сред най-добрите тенисисти до 21 г. А сега идва в България.

Освен безспорния фаворит за трофея, световен №3 в тениса и спортист №1 на България за 2017 г. Григор Димитров в SOFIA OPEN ще играят още трима тенисисти от ТОП 30.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини