Huawei разработват технологи за зареждане на смартфони от 0 до 48% за пет минути

Специалисти от Huawei Watt Lab са разработили иновативна технология за бързо зареждане, която позволява захранване на батерия от 0 до 48% за едва пет минути. Тук е момента да отбележим, че това е достатъчен капацитет да проведете еквивалента на десет часа продължителни телефонни разговори. Huawei твърдят, че технологията им зарежда смартфоните до десет пъти по-бързо от настоящите методи. За да постигнат този ефект от компанията променят молекулярната структура на анода.

Използването на подобна техника подобрява физическите и химическите свойства на батериите. Новата технология все още е в начална фаза на развитие и Huawei се нуждаят от още време, за да започнат да я използват в смартфоните си. Инженерите на компанията работят над този проект повече от три години. Предстоящото изложение MWC 2018 е подходяща възможност да станем свидетели на първата публична демонстрация на технологията.

Тук е момента да уточним, че цитираните цифри са за батерия с мощност от 3000mAh. Предстоят допълнителни тестове, които да гарантират, че технологията е достатъчно стабилна и ефективна, за да намери реално място на пазара. Технологиите за бързо зареждане стават все по-популярни и вече се поддържат от почти всички нови смартфони на водещите производители. Не е изненадващо, че Huawei искат да се позиционират като лидер в този сегмент.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини