Десетки населени места в Добричко са без ток и вода

Десетки населени места в Добричка област са без електрозахранване, съобщава пресцентърът на областната управа, цитирана от БНТ. Най-много села са останали без ток - близо 50, в община Добричка.

Електричество няма и в селища в общините Генерал Тошево, Крушари, Каварна, Балчик и Шабла. Нарушено е водоподаването в цялата Добричка област, тъй като в помпените станции също няма ток, посочват от областната управа.

Валежът от сняг в региона продължава и се образуват навявания. Снежната покривка е шест сантиметра, а поривите на вятъра достигат 12 метра в секунда, допълват от областната администрация. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия като 32 машини обработват настилките от републиканската мрежа.

Временно е затворен  пътят Добрич-Варна заради снеговалежа, силния вятър и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили. Няма сигнали за опасност от повишени нива във водоемите в региона, обобщават от областната управа.

Тежкотоварен автомобил се е обърнал на пътя, движил се е с летни гуми и не е успяло да се справи с поледицата и натрупания около 4 сантиметра сняг. Камионът се е обърнал малко след с. Любен Каравелово. Движението е пренасочено по обходен маршрут през град Балчик и КК Албена. В региона духа ураганен вятър, който допълнително затруднява движението поради намалената видимост.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини