Пребилият до смърт жена си остава в ареста

    Задържаният за убийството на приятелката си Борислав Вълков остава в килията, реши днес съдът. Хасковилята ще остане за постоянно в ареста, защото има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, а от събраните доказателства може да се направи извод, че той е автор на престъплението. Това бяха част от мотивите на съдия Боряна Бончева от Хасковския окръжен съд.

    Според разследващите 61-годишният мъж умъртвил 38-годишната Антония Тодорова, с която живеели на семейни начала, в периода между 12 и 14 януари, а после сам подал сигнал в полицията. Според запознати Борислав споделил пред разследващите, че с половинката си се скарали заради забележка за висока музика. По негови думи Антония му посегнала първа. Впоследствие обаче се оказа, че черепът на жената е разбит. Има данни, че жертвата е душена, каза в съдебната зала наблюдаващият прокурор Делчо Лавчев. Той настоя съдът да наложи мярка за неотклонение задържане под стража за Борислав. Държавният обвинител изтъкна лошите характеристични данни на Борислав, срещу когото имало множество заявителски материали в полицията, както и вероятността да се укрие или извърши друго престъпление.

    Служебният защитник на обвиняемия – адвокат Антон Пейчев поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест. Сред мотивите на юриста беше здравословното състояние на Борислав – биполярно афективно разстройство, от което се лекува.

    Обвиняемият заяви, че иска да се прибере у дома, за да може да се грижи за 86-годишната си майка.

    След оттегляне за съвещание съдия Бончева уважи искането на прокуратурата. Тя прецени, че заболяването на Вълков не налага престой в клиника.

    Решението ѝ подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив. За това престъпление законът предвижда от 10 до 20 г. затвор.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Сс
      Ссссссс
      10 0
      16:49, 18 яну 2018
      Там му е мястото !Майка му е на Добрич той дори не знае дали е жива,за какви грижи говори????
    • 2
      Jo
      John
      6 0
      17:03, 18 яну 2018
      с такава стойка ще си изкара максимума ми се струва...
    • 3
      Па
      Пантето
      10 0
      17:45, 18 яну 2018
      Борка,не знаех,че майка ти е жива,но като разбере .....Бащата ти в гроба ще се обърне.Превърнал си се в истински катил.
    • 4
      Хр
      Христов
      4 -20
      18:53, 18 яну 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Jo
        John
        5 0
        10:55, 19 яну 2018
        какво разкрито убийство бе, кретен, никой не го е търсил, сам си е признал!
    • 5
      Не
      Незапознат
      11 -2
      20:06, 18 яну 2018
      Какво разкрито убийство?Разкриване се нарича когато някой си размърда освен задника за пред медиите но и сивото вещество в главата.Да се полута сред възможности.Да се търси престъпника.А не той да се предаде и веднага такива умници като вас пльос тука.Какво похвала искате за това че сте констатирали убиеца и извършили административно бюрократичната част по освидетелстването му ли?Добре имате я!Но само за това.Разбирачи и злобари ще има докато има самохвалковци които си клатят краката.
    • 6
      15
      157 КАЗА
      7 -1
      22:44, 18 яну 2018
      Този примат не заслужава да живее!!!!!!!! Защо да го храним в затвора докато може с два лева патрон да му пръснем мозъка????????

    Още новини

    Последни новини