Караянчева кани в Народното събрание неправителствени организации за обсъждането на Истанбулската конвенция

Неправителствени организации и хора , които имат интерес към Истанбулската конвенция, ще бъдат допуснати в парламента на 23 януари при обсъждането й в пленарната зала на Народното събрание. Дебатът няма да бъде отлаган. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя изрази надежда, че обсъждането в пленарна зала ще даде отговор на многото коментари в общество и медии. Караянчева съобщи, че късно снощи са получени разяснителни записки и възможни резерви. Надяваме се дебатът да даде отговор на това, което се насади в общественото пространство и ще даде възможност да се изкажат всички гледни точки, обобщи председателят на Народното събрание.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    Янков
    2 0
    10:38, 19 яну 2018
    Въпросът с конвенцията се раздува излишно .
    Според мен , да се вземе становището на църквата. Трите официални християнски вероизповедания, и мнението на Патриарха и главния мюфтия! Така те лично ,от собствено име , ще кажат какво им е отношението по въпроса.
    А колкото до това , че конвенцията е превенция за защита от домашно насилие, е лъжа - и то опашата. И в сега действащите закони , има такава защита.
    Любопитен е въпросът - колко такива жалби има подадени?
    • Гр
      гражданка
      0 -1
      14:46, 19 яну 2018
      А жените, обект на домашно насилие имат ли думата или те са без значение. Очевидно е дошъл момента да станем повече европейци и по малко селяндури от началото на века. Я пак, кой да попитаме? Ти от жена бой ял ли си! В твоя случай никога не е късно.
  • 2
    Ра
    Ран Босилек
    1 0
    20:16, 19 яну 2018
    Управлението на държавата се напълни със СЛУЧАЙНИ хора $СЛУЧАЙНИЦИ- изникнали ей така от НИЩОТО --Цв Караянчева Цецка Цачева Екат Захариеваи още много други Назначени от ПОСЛУШКО приятел на Меркел и Юнкер

Още новини

Последни новини