36 славейковци - с отлично представяне в състезанието "Любословие"

    Отличиха славейковци, представили се отлично в първия кръг на Националното състезание по български език и литература „Любословие". 34 деца от първи до четвърти клас са получили резултат над 40 точки и добиват право на участие във втория кръг. При пети и шести клас право на участие имат двама ученици, получили над 30 точки в първи кръг. Той ще се проведе на 21 февруари, уточняват от училището.

    От първи клас класираните ученици са трима, като Борис Петков от Іа клас е с 49,5т. От втори клас са класирани девет ученици като Мина Динева от ІІа и Тея Петрова от ІІв клас са с по 45,5т.

    12 са класираните ученици от трети клас, като най-добре са се представили Теодор Тончев  от ІІІв клас - 46т., Вивиан Гочева от ІІІб и Стела Атанасова от ІІІв клас са с по 45т.

    9 ученици от четвърти клас ще се явят във втори кръг, като Николай Маразов- ІVа клас е с 48т.,   Александра Маджунова- ІVа клас и Ирена Христова също от ІVа клас са с по 45т.

    От петокласниците  е класиран един ученик, а от шестокласниците класираните за втори кръг са  двама. На церемония в училището директорът Снежана Ангелова награди класиралите се ученици и им пожела успех във втория кръг на състезанието.



     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини