Ансамбъл "Родопа" отново тръгва на турне в България със спектакъла "Невястата"

Фолклорен ансамбъл „Родопа“ продължава националното си турне с музикално-танцовия спектакъл „Невястата“. Вече са ясни датите за първите представления: на 14 февруари във Велико Търново, на 15 февруари в Габрово и на 7 март в Благоевград.

Предстоят в най-скоро време да бъдат обявени и датите за градовете Дупница, Бургас, Варна, Шумен, Разград, Русе, Монтана, Видин и Севлиево.
Музикално-танцовият спектакъл „Невястата“ пресъздава легендата за родопска девойка, скочила от скала над Смолян, за да запази вярата и любовта си. Постановката надхвърля рамката на танцов спектакъл и вплита изразността на родопския фолклор, езика на танца и песента. „Невястата“ е нещо напълно ново за репертоара на фолклорните ансамбли у нас. Танцовата интерпретация на мита за Невястата е музицирана на живо от изпълненията на оркестъра и хора на ансамбъл „Родопа“.
Режисьор на спектакъла е Адриан Петров – главен художествен ръководител на ФА „Родопа“. Хореографи са Сийка Василева – главен хореограф, Спас Стойнев и Стефка Барбудова, а композитор е Николай Балабанов.
Според оценките на публиката спектакълът носи магията на Родопите и е впечатляваща музикално-танцова интерпретация на емблематична за Смолян легенда.
През 2017 година ансамбълът е удостоен с три отличия от Годишни фолклорни награди – ансамбъл на годината, ансамблова постановка на годината с „Невястата“ и хореограф на годината – Сийка Василева.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини