Спец.прокуратурата и ГДБОП разбиха група за имотни измами

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четири лица за участие в организирана престъпна група за имотни измами чрез съставяне и използване на неистински документи. Те са задържани на 21 януари 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП, БОП-Стара Загора и Специализираната прокуратура на територията на Стара Загора, Казанлък и Мъглиж.

Според събраните до момента доказателства групата е осъществила пет

фиктивни сделки с недвижими имоти, от които е усвоила около 300 000 лева.

В жилището на участник в групата, което е едно от осемте претърсени адреса, е открита „печатницата“, където са изготвяни неистинските документи. Оттам са иззети компютри, скенери, принтери и друга техника.

Четири неистински нотариални акта, фалшиви квитанции за платени данъци на имоти, пълномощни и други документи, са открити в офиса, ползван от ръководителя на групата Ивайло К. В лек автомобил BMW X6 пък е открит фалшив нотариален акт, платежно нареждане между лица, пълномощни. По делото са иззети и неистинска диплома за средно образование, газов пистолет без документ за произход, 50 патрона калибър 22.

Двама от участниците в групата издирвали малоимотни или наркозависими лица от региона, които срещу 500-1000 лева им предоставяли личните си данни. С тях „печатарят“ Славчо И. изготвял неистински нотариални актове за собственост. Впоследствие въпросните имоти били прехвърляни пред нотариус на реални купувачи. Те от своя страна превеждали сумите по договорите за покупка по банков път. Незабавно след преводите парите били изтегляни и

взимани от ръководителя на групата.

Ивайло К. и двама от участниците са осъждани за различни престъпления, като срещу ръководителя има и висящо дело за измама. На 23 януари Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. С постановление на наблюдаващия прокурор на четвъртия участник е наложена мярка „Подписка“.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини