Новите винетки свършиха. Печата

"Сега":

България не се е съгласявала да плаща повече на ЕС

България не е изразявала позиция за увеличаване на вноската на страната за членството в Европейския съюз. Това съобщиха късно вчера от Министерството на финансите, предаде Инвестор.бг. По-рано през деня в петък бяха разпространени информации, че осем страни, сред които и България, са се споразумели да увеличат вноските си в бюджета след излизането на Великобритания от общността.

Чрез Министерството на финансите правителството заявява, че подобна позиция не е била обсъждана в нито един работен или официален формат за преговори между държавите членки и Европейската комисия.

БСП: Кой плаща гаранцията на кмета на Септември?

Кой плаща гаранцията от 250 000 лв. на кмета на Септември? Това попита народният представител от "БСП за България" Славчо Велков по време на пресконференция в гр. Септември. По думите му има симбиоза между власт и бизнес. "Вследствие на това, което се случва, се създава впечатление, че държавата се управлява от една добре смазана корупционна машина", изтъкна той. Цялото изявление на Велков бе разпространено от пресцентъра на червената партия.

Кметът на Септември Марин Рачев бе арестуван в четвъртък след зрелищна акция на новия антикорупционен орган - Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Ден по-късно имаше "спонтанен" протест в негова защита. Ден след ареста кметът бе пуснат под парична гаранция от 250 000 лева. Той бе обвинен за безстопанственост и неизгодни за общината сделки.

"Монитор":

Вятърът преобръща автомобили и кърши дървета из цяла България

Три тира се обърнаха по пътя Враца - Мездра, а лек автомобил се оказа по таван в София в следствие на силния вятър, който духа във все повече части на страната.

Движението се извършва само в едната лента, информираха от АПИ.

Инцидентът в столицата е от квартал "Драгалевци", като според зрител на bTV колата буквално е "тръгнала" от ураганните пориви. Отново в София движението в района на Семинарията беше затруднено от паднало дърво.Парче от изолация на блок е паднало върху главата на жена, предаде NOVA. Инцидентът е станал около обяд в столичния квартал "Люлин 3".

Жената е откарана в "Пирогов" с травма на главата. От лечебното заведение съобщиха, че раната й ще бъде обработена и тя ще бъде освободена за домашно лечение.

В събота в почти цялата страна е обявен жълт код заради очаквания силен южен вятър. Скоростта на вятъра на места ще е около 100 км/ч.

"24 Часа":

Новите винетки свършиха

От 4 дни новите винетки са изчерпани в големите градове и бензиностанции извън населените места, пише в. "Телеграф".

Столичанка е разказала как е обиколила 4 търговски обекта и чак в последния е успяла да си закупи стикер. Само в центъра на столицата имало винетки научила тя от служител на бензиностанция. Една от търговските вериги са казали, че стикерите свършват още в началото на деня и се изчерпват за 1-2 часа.

"Монитор":

Лъвчетата Терез и Масуд заминават за Холандия

Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха спасени от зоопарка в Разград миналата година, вече имат всички документи, за да могат да отпътуват за спасителния център "Фелида" в Холандия. Това съобщиха от фондация "Четири лапи", цитирана от btvnovinite.bg.

Днес сутринта от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) са издали транспортните документи, които доскоро спъваха заминаването на лъвчетата.

До решението лъвчетата да заминат в спасителен център в Холандия се стигна след поредния протест във вторник и намесата на премиера Бойко Борисов.

Ден по-рано от зоопарка в Пазарджик съобщиха, че искат Терез и Масуд и могат да се грижат за тях.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    kokolobolo
    1 0
    11:41, 4 фев 2018
    ееее така нали ше има глоба 300лева,по голям рекет.Нали тва е целта......
Последни новини