Кой е най-добрият млад шофьор в България? Ако смяташ, че си ти - запиши се

Отдел „Пътна полиция“ при Главната дирекция „Национална полиция“ е партньор в конкурса „Най-добрият млад шофьор в България“. Инициативата се провежда за пръв път у нас по идея на FIA и СБА, съвместно с представители на държавата, неправителствения сектор и бизнеса. Състезанието цели да насърчи най-отговорните млади шофьори в България, които са и една от най-уязвимите групи, каза по време на пресконференция началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски.

Записването на всички желаещи е възможно от днес. То ще става на сайта www.mladshofior.bg. В състезанието могат да участват млади водачи на възраст от 18 до 26 години, които нямат наложени наказания по Закона за движение по пътищата. То ще се проведе в два кръга. Първият е вече в ход. Реално от днес до 27 април всеки участник трябва да се запише на сайта на събитието и успоредно с това да реши тест, в който има въпроси от ЗДвП. Вторият етап ще се проведе на 12 май на пистата Дракон в пловдивското село Калояново. Там ще бъдат изпитани уменията на състезателите на пътя. Най-добре представилият се ще бъде обявен за Най-добър млад шофьор на България и получи като награда една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил.

Подобно състезание тази година ще се проведе в Словения, Чехия и Словакия, а за пръв път инициативата е била проведена миналата година в Словения.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини