Обявиха конкурс за ученици от Смолян и областта „Символите на моя роден край“

Областният информационен център в Смолян организира конкурс, в който ще се търсят символите на родния край. Повод за инициативата е „Европейска година на културното наследство“, която държавите – членки честват през 2018 г.

Конкурсът е на тема „Символите на моя роден край“, а целта е в него да се включат деца и младежи от Смолян и областта, за да се покаже многообразието и красотата на родния край.

Акцентът е да се популяризира културното, историческо и природно наследство, както и неговото съхраняване чрез европейска солидарност. Конкурсът се провежда в две категории  „Рисунка“ и „Сувенир – произведение на приложното изкуство“ в различни възрастови групи.

За рисунка могат да участват деца от 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. За сувенир в категория „приложно изкуство“ са две групи от 4 до 8 клас и от 8 до 12 клас. Всеки ученик от област Смолян може да се включи в конкурса в срок до 28 февруари. За повече информация на разположение е тел. 0301/ 88805

Всички творби ще бъдат показани в изложба, която ще се открие в РИМ „Стою Шишков“ в Смолян на 22 март 2018 г. от 14:00 ч.

СмолянБГвести нет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини