Задължителни остават веригите само през прохода „Превала“

Пътната обстановка в Смолян и областта се нормализира след валежите от сняг през уикенда. Според информацията от Агенция „Пътни инфраструктура“ няма затворени пътища, а проходите „Рожен“ и „Печинско“ са отворени за всички видове моторни превозни средства.

През прохода „Пампорово“ е в сила целогодишна забрана за МПС над 3, 5 т., а основният път между Смолян и Пловдив е почистен и нормално проходим при зимни условия.

През „Превала“ остава ограничението за движение на МПС над 12 тона, а движението през прохода се осъществява задължително с вериги. Пътят е почистен от Смолян до Стойките, но след това трасето не е добре разчистено.

Според информация на ОПУ-Смолян временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

Временно движението по път ІІ-37 Батак – Доспат се ограничава МПС над 12 т. поради снегопочистване. Ограничено е движението по път III-197 Гoце Делчев – Доспат – с. Борино – с. Тешел за МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета поради обилен снеговалеж.

До края на март е въведено ограничение за движението в отсечката гр. Лъки – пътно кръстовище за хижа „Момчил юнак“, оттам не могат да минават МПС с тегло над 12 т. поради намален габарит на пътното тяло.

Движението между селата Арда и Горна Арда също е ограничено до края на март за МПС с тегло над 10 т. поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Движението в района се регулира с пътни знаци.   

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини