Офицерите и сержантите от запаса и резерва с призив за забележимо честване на Трети март

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва-гр.Кърджали се обръща към институциите и гражданите на общината с призив за тържествено честване на героите на България. Особен акцент трябва да се постави на отбелязването на юбилея от Освобождението на страната-140 г. от Санстефанския мирен договор, смятат българските воини. Те са съставили „Календар 2018” на Общинската организация на съюза под наслов „Почит и памет към героите за Освобождението на България”. Инициативата е на о.з.майор Златко Колачев, секретар на Областния и общинския съвети на  СОСЗР-Кърджали.

 Зъ Кърджали бг вести Златко Колачев сподели: Сто и четиридесет години от Освобождението на България от  османско иго ще бъде значимо отбелязано и чествано от СОСЗР и като юбилей на създаването на Българската земска войска,както и на 110 г. от създаването на българското военно разузнаване.

 Колачев посочи, че българските запасни воини са чествали и ще честват 170 г.от рождението на поета револючионер Христо Ботев;155 г.от рождението на надрасналия времето си Алеко Константинов,140 г. от рождението на лирика Пейо Яворов;145 г. от обесването на Апостола на българската свобода Васил Иванов Кунчев-Дакона, 100 г. от края на Първата световна война, ще се присъединят и изпълнят решението на Европейския парламент,2018 г. да се чества като година на културното наследство.

  Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Кърджали се обръща към обществеността: Желаем на Трети март забележимо да се празнува Освобождението,забележимо да почетем освободителите си и техните народи, да покажем,че сме горд и признателен народ, който не забравя историята си!

Златко Колачев се обръща чрез медиите към жителите на областта и общината , към всички милеещи за изнесено преклонение и за проява на отношение към освободителите. Той призовава всеки да напише няколко думи на благодарност към руския и другите народи, да се подпишат и изпратят на лист, на картичка, чрез обикновена или електронна поща споделената признателност. Поемаме ангажимента в навечерието на Трети март да предадем благодарностите от името на всеки един и на всички вас, гласи становище на запасните воини.

  Писмата могат да се изпращат на адреси:  пощенски код 1202, София,Ангелина Георгиева или e-mail:vasilev100@gmail.com.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини