Сани Жекова финишира шеста

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова се нареди на шесто място във финала сноубордкрос на Олимпиадата в Пьонгчанг, информира Gong.bg.
 
Титлата в Пьонгчанг грабна италианката Микаела Мойоли, следвана от 16-годишната Джулия Перейра де Соуса от Франция и олимпийската шампионка от Сочи Ева Самкова от Чехия.
 
Жекова даде осмо време в квалификациите на дългото 1277 метра трасе. С най-добро време в пресявките финишира олимпийската шампионка от Сочи Ева Самкова от Чехия.

След това Жекова спечели 1/4-финалната си серия, след като попадна в първата серия. Това й вдъхна допълнително самочувствие преди 1/2-финалите, което се оказа много необходимо, тъй като попадна в изключително тежка серия заедно със световната шампионка Линдзи Джакобелис, споменатата Ева Самкова и Шарлот Банкс.
 
В нея Сани тръгна добре и се пребори за третата позиция, която даваше място на финала в началото, но го отстъпи и започна битка за позицията.

Падане на Шарлът Банкс във втората половина на трасето обаче я улесни в задачата и докрая тя трябваше да внимава до финала и в крайна сметка успя.

 

 
Във финала българската сноубордистка застана на старт заедно с Ева Самкова, Линдзи Джакобелис, Клое Треспьош, Микаела Мойоли и Джулия Перейра де Соуса от Франция.
 
Сани избра да кара в най-левия коридор. Водачеството пое Линдзи Джакобелис, но беше изпреварена от Моьоли, която даде всичко от себе си до края, за да спечели състезанието. Жекова се движеше пета, но отстъпи на шестата позиция, като и завърши на шестото място.
 
Това е най-доброто представяне на български спортист до този момент на Олимпиадата, след като Владимир Зографски в скоковете остана 14-ти.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини