Нов бъг в iOS 11 кара iPhone да се рестартира, а чат приложенията да блокират

Преди края на 2017 година устройствата на Apple имаха значителен софтуерен проблем, с който успяха да се справят, но началото на 2018-а не изглежда по-различно за компанията.

Днес бе открит нов бъг в iOS 11 (версия 11.2.5), който засяга както смартфони, така и други устройства, използващи тази версия на операционната система. Проблемът е, че при получаване на специфичен индийски символ в някоя от чат платформите като iMessages, WatsApp, Facebook Messenger, Gmail и Outlook смартфонът просто забива и се налага неговото рестартиране, съобщават от The Verge.

Това не звучи като сериозна пречка, но всъщност е. Проблемът продължава с това, че въпреки рестарта приложението, в което е получено съобщението, няма да може да зареди въпросния символ и ще продължи да се затваря.

Единственият вариант за справяне с този бъг е да помолите някой приятел да ви изпрати съобщение във въпросната платформа (за да смени чат прозореца) и да изтриете засегнатата кореспонденция.

Ситуацията е неприятна, тъй като част от използваните чат приложения могат да бъдат трудни за възстановяване. Такъв пример е WatsApp. За да коригирате проблема при него, трябва имате WEB връзка, през която да изтриете кореспонденцията със символа. Добрата новина е, че Telegram и Skype остават незасегнати.

От друга страна тестовата версия iOS 11.3 също не се влияе от това. От Apple обещават, че ще оправят този проблем с официалното пускане на новия ъпдейт по някое време тази пролет.

Това не е първият път, в който се получава подобен срив. Миналия месец беше намерен бъг под формата на линк, който е способен да блокира целия смартфон, но от Apple успяха да коригират и това с пускането на iOS 11.2.5.

Тъй като проблемите в операционната система на Apple станаха много, разработчиците впрягат сили за подобряването ѝ при iOS 12 чрез въвеждане на нови политики и методи за разработка. Приоритет ще станат качеството и сигурността, а не навременното пускане на нови версии на приложенията.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини