Федерер успя! След повече от 5 г. пак ще е №1 в света!

Роджър Федерер продължава да твори история и от понеделник отново ще бъде №1 в световния тенис!

Победата на Маестрото на 1/4финала на турнира в Ротердам срещу Робин Хаасе с 4-6, 6-1, 6-1 означаваше, че той ще свали от върха големия си съперник Рафаел Надал, който лекува контузия след Аустрелиън Оупън и не играе.

Така 5 години и 106 дни, след като за последно бе начело, Федерер ще започне 303 седмица като лидер, макар и вече да е на 36 години. Забележително, тъй като той ще бъде най-възрастният с подобно постижение!

Швейцарецът се наслаждава на истински ренесанс от началото на 2017-а, след като за този период два пъти спечели Аустрелиън Оупън, триумфира отново на Уимбълдън, за да стигне до 20 титли от Големия Шлем, а освен това взе победа на силните турнири от сериите Мастърс 1000 в Маями, Индиан Уелс и Шанхай.

В Ротердам Федерер имаше известни затруднения срещу 42-ия в света, като загуби първия сет, но след това не му остави абсолютно никакви шансове, като на полуфинала чака победителя от сблъсъка Андреас Сепи – Данийл Медведев. При нов успех и ако Григор Димитров победи Давид Гофен, Роджър ще се срещне с българската звезда в играта в битка за титлата.

Федерер оглави за първи път ранглистата през 2004-а година. Сега преднината му е малка и Рафа Надал, който ще играе в Акапулко, може бързо до се върне на върха, но поне за още известно време първото място в световния тенис отново е запазено за легендата от Швейцария.
 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини