Прокуратурата с две обвинения срещу рейнджъра от Орешник

Районна прокуратура – Тополовград внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван П. (на 35 г.).

Той е обвинен за това, че на 19.02.2018г. в с. Орешник, общ. Тополовград, употребил заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител, с цел да принуди него, колегите му и кмета на селото, да пропуснат нещо по служба – да снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение – престъпление по чл.269, ал.1 от НК.

Иван П е обвинен и за това, че по същото време и на същото място държал взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3 бр. ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.   

Районен съд – Тополовград е насрочил заседанието си за 23.02.2018г. от 13.00 ч.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    Янков
    18 -2
    11:49, 23 фев 2018
    Браво на прокуратурата!
    Съмнително бързо, скалъпиха супер завъртяно обвинение. Да си кажат направо - пикал е накриво!
    Остава обаче въпросът -КОГО Е ЗАПЛАШВАЛ. Отговорят ли на този въпрос, ще стане ясно, и защо е този измислен цирк!
    Кураж, г-н легионер , хората сме с Вас.
  • 2
    По
    Поръчки
    6 -1
    16:18, 23 фев 2018
    Хора, внимавайте да не напсувате властта довечера, че прокуратурата не може да измисли толкова обвинения за една нощ. Пък печелившите, които видят патрулки, СОТ, SWAT, ГДПОБ, ДАНС и батман пред тях, да не хвърлят пиратки по полицаите, че се плашат.
  • 3
    Ba
    BAI
    1 0
    08:45, 24 фев 2018
    Този Голям разбоѝник, не трябва да лежи в затвора, а трябва да го направят Полицаи. Този човек ще върши повече работа от 5 броя полицаи.
Последни новини