Първо за годината заседание на Общинската комисия за закрила на детето

В състава на комисията влизат представители на общинска администрация, Валерия Георгиева - директор Дирекция „Социално подпомагане”, Елена Ненова - началник отдел „Закрила на детето”, Доротея Траянова инспектор в „Детска педагогическа стая” към РУП на МВР, представители от Центъра за обществена подкрепа и Регионалната здравна инспекция. На заседанието присъстваха и управителите на центровете за настаняване от семеен тип в общината и Дневния център за деца с увреждания. Заседанието премина в дневен ред, включващ отчет за изпълнение на дейностите, заложени в Общинската програма за закрила на детето за м.г., обсъждане и приемане на предложения за включване на конкретни дейности в програмата за 2018 г. и обсъждане на възможности за по-активно включване на Комисията в процесите на идентифициране и дискутиране на конкретни проблеми в центровете за настаняване от семеен тип.

Прието бе предложението на Валерия Георгиева за провеждане на среща на Комисията с представител на Регионално управление по образованиеи Държавната агенция за закрила на детето, предвид приоритетни въпроси, свързани с обучението на деца в риск.

Общинска програма за закрила на детето се приема ежегодно, съгласно Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини