Ето какво ще обсъждат общинските съветници на предстоящото си редовно заседание

На предстоящото си заседание в края на месеца Общинският съвет ще се запознае с годишните отчети за изпълнение на:

- Програмата за управление на Община Асеновград 2015 - 2019 г.

- взетите от ОбС решения (10.05.2017 - 20.12.2017 г.) 

- работата на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Точките в проекта за дневен ред са 39. Сред тях са предложения за отдаване под наем на обекти-публична общинска собственост, находящи се на Общински пазар, на плувния басейн, за продажба на поземлени имоти, за удължаване срок на договор за наем на общинско жилище, за разрешаване изготвяне на ПУП (ПРЗ) за промяна предназначението на земеделски земи-поземлени имоти за жилищно застрояване, за складове за промишлени стоки и други, минали през Постоянна комисия по Общинска собственост.

Комисията по Бюджет и финанси внася за разглеждане докладни записки за предоставяне на целева субсидия на МБАЛ за закупуване на нов компютърен томограф, относно предоставяне на временен безлихвен заем от бюджета на Община Асеновград за 2018 г. по сметката за европейски средства (7443) за проект „Актуализация на общинската програма за намаляване нивата на замърсителите и достигане на утвърдените норми в атмосферния въздух в община Асеновград” и на втори временен безлихвен заем за проекта ”Социално включване на хората с увреждания в община Асеновград и улесняване достъпа им до заетост”.

Съветниците ще се запознаят още с предложението за приемане на Годишен план за младежка политика и докладна за приемане на Общинска стратегия за личностно развитие на децата и учениците и План за дейностите подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в Асеновград.

Общо седем са молбите за отпускане на еднократни социални помощи, които местният парламент ще разгледа следващата сряда. Две от тях са за деца - 2-годишната Суде Шабан и 11-годишния Михаил Кашидов. Пари ще бъдат отпуснати и на 25-годишен асеновградчанин, диагностициран с "Параноидна шизофрения" за закупуване на медикаменти за лечението му и на 44-годишен бивш възпитаник на дом "Таню войвода" с диагноза "Grand mal припадъци, неуточнени".

Заседанието ще се проведе на 28 февруари, сряда, от 09:00 ч. в зала 601 на Общината и ще бъде излъчвано пряко на сайта Asenovgrad.NET.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини