Носител на държавен орден на Унгария свири за Месеца на Америка в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Носител на държавен орден на Унгария за принос в културното сътрудничество свири в Кърджали за Месеца на Америка.Виртуозът на китарата Димитър Русев,който наскоро бе удостоен и със званието Почетен гражданин на Хасково импровизира пред отбрана публика в клуба за приятели „Френдс” в Кърджали.Посветената на джаза вечер събра както отколешни ценители,така и млади хора,които тепърва проявяваха интерес към музикалните импровизации.

    Публиката бе омагьосана от виртуозни клавирни изпълнения , съпроводени с перфектни акорди и сола на китара.”Гибсън”-ът на Димитър Русев омайваше слушателите със перфектното си звучене.

    Джаз стандартите  звучаха в  снощи като част от програмата на Месеца на Америка. Те бяха изпълнени от Русев Джаз Бенд с вокалистка Мария Арнаудова .

    Ръководителят на групата Димитър Русев е музикант, композитор и  познавач на джаза, вече 30 години е главен организатор на Международния Хасково Джаз фест. За цялостната му дейност в  популяризирането на тази музика  Димитър Русев е поканен да свири на Банско джаз фест.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини