Станимира Петрова триумфира отново на най-стария боксов турнир в Европа

Българските боксьорки спечелиха и 4-те възможни титли в 69-ото издание на най-стария турнир в Европа – „Странджа“, информират от БФБ. Шампионки в своите категории станаха Севда Асенова (48 кг), Габриела Димитрова (51), Стойка Петрова (54) и асеновградчанката Станимира Петрова (57). Станимира прибави трето злато към колекцията си от „Странджа“ след титлите в кат. до 54 кг от 2015 г. и 2016 г., когато бе избрана и за най-добра боксьорка при жените и вдигна купата на турнира. Сега, при 57-килограмовите, тя се справи с опасната Ирма Теста (Италия) – двукратна европейска и световна шампионка при девойките, която преди 2 години спря Светлана Каменова за олимпийска квота за Рио. Станимира игра в познатия ни разнообразен стил и показа, че се забавлява на ринга, а съдиите отсъдиха 5:0 в нейна полза – 30:27, 30:27, 30:27, 29:28, 29:28.

„Доволна съм, защото италианката е сериозна съперничка – участничка на олимпиадата при 60-килограмовите, а аз показах, че мога да наслаждавам на играта срещу такива противнички. Не съм доволна, че не успях да изиграя много мачове в турнира, тъй като тази категория все още е нова за мен и имам нужда от повече двубои. За жалост, единствената ми среща преди финала се падна в деня на дипломирането ми като магистър в НСА и не успях да отида. Но боксът е по-важен. Естествено, амбициите ми са свързани с големите първенства тази година“, коментира европейската ни и световна шампионка Станимира Петрова.

Всички наши медалистки излязоха за награждаването си със специални фланелки с надпис #boxinginolympics – кампания, подета от родната федерация в подкрепа на оставането на бокса в олимпийското движение.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини