Снегорините влизат в малките улици на Асеновград

От днес снегопочистващата техника навлиза в малките улици на кварталите, съобщиха от Община Асеновград. До 04:00 ч. днес снегорините са били по главните и вътрешните улици в града, както и по главните улици в Горни и Долни Воден. Чисти се там, където паркиралите автомобили не възпрепятстват влизането на снегорин.

Дежурните екипи са получили сигнал за затруднения на достъпа на живеещите в кв. „Баделема”. На мястото са били изпратени машини за опесъчаване и почистване. Постъпил е и сигнал за затруднение при движението на градска линия № 4 в Горни Воден. Проблемът е решен и автобусите успешно достигат до квартала.

Няма получени сигнали от кметовете по селата за сериозни затруднения. В населените места от полския район за почистването от сняг работят 10 машини. В балканския район действат 8 верижни машини и където е необходимо се извършва опесъчаване. В Асеновград работят 7 снегорина и 6 машини за сол и пясък, уточняват от местната управа. Спирането на снеговалежа ще позволи днес на почистващата фирма да продължи с опесъчаването на малките улици и местата за обществено ползване.

Важно да се знае е, че автобусите в града се движат без прекъсване, но със закъснение в графика. Дежурни екипи следят обстановката и са в готовност да реагират при промяна на метеорологичните условия. От почистващата фирма „КМД”, информират, че нямат затруднения със сметосъбирането.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини