Жалба на фирма спира процедурата по проекта за кв. „Запад”

„Многократно съм заявявал колко важен е този проект и какви очаквания сме възложили на неговото качествено и навременно реализиране", подчерта пред журналисти кметът Емил Караиванов, информирайки ги за процедурата  по реализирането на един от ключовите инфраструктурни проекти „Градска среда на Асеновград”, а именно проекта за кв. „Запад”.

Общината проведе процедура по обществената поръчка и от нейното начало се регистрира сериозен интерес от кандидат-изпълнители. Общата бройка на допуснатите фирмени оферти бе 16. Комисията по провеждането стигна до финално класиране с решение № А-11/22.01.2018 г. на зам.-кметът инж. Петър Бояджиев, огласяващо финалното класиране на участниците и определяне на изпълнител на процедурата по поръчката. Това бе съобщено писмено до всички участници в процедурата. 

На 9 февруари в срока на обжалване, в деловодството на Община Асеновград е получено писмо от Комисията за защита на конкуренцията, с което уведомяват за образувано производство по преписка във връзка с постъпила жалба на един от участниците - фирма „Запрянови 03”, срещу решението за класиране на участниците.  Обжалвания са подадени от две фирми, една от тях не е допусната до процедура в КЗК.

"За всички, които познават материята по процедурата по принцип в такива казуси, е ясно, че допуснатата до разглеждане жалба СПИРА процедурата по възлагане до окончателното решаване на спора. Повече от очевидно е, че сроковете по това обжалване е процес, който е извън законовите правомощия на Общината”, уточни градоначалникът. Според него това сериозно възпрепятства  навременното изпълнение на задълженията на Община по сключения договор за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по проекта. „Затова аз, като кмет и възложител, се възползвах от правомощията си да защитя интереса на Общината и информирах за обстоятелствата писмено зам.- министъра на  МРРБ Деница Николова, както и в качеството й на ръководител на Управляващия орган на ОП „Региони в растеж”.”- допълни Караиванов. Искането на Община Асеновград е: считано от 09.02.2018 г. /датата за уведомяването от КЗК за образуваното производство/ до окончателното решаване на спора  да бъде признато като период на временно спиране изпълнението на проекта.    

  „Знаете колко мащабен като обем дейности и полезен като качествена промяна на публичната градска среда е този проект, затова вярвам, че спазвайки всички законови процедури, Община Асеновград ще стартира реализацията му бързо и ще го завърши в срок", каза още кметът.

Искането до Управляващия орган е изпратено на 16 февруари с очакване за утвърдителен отговор.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини