КДК Смолян представя книгата „Чудовища и будители“ на журналиста Светослав Иванов

Водещият на предаването „120 минути” по bTV Светослав Иванов гостува в Смолян с новата си книга „Чудовища и будители”. Днес – 6 март от 18 часа в зала „Петър Стайков“ ще бъде представена втората книга на автора, след сборника с пътеписи „Там, където загинаха дърветата“ .

Тя съдържа 75 коментари, каращи ни да преосмислим събитията и героите на нашето време.

Те са свързани с „Животопроменящи събития, катастрофални ситуации, изумителни личности – разнородни, неочаквани, сложни. Искам да ви предупредя, казва Иво Иванов, спортен журналист и писател, че разказите на Светослав Иванов няма да си отидат след като затворите последната страница. Те ще останат с вас и някой ден ще ви помогнат да вземете голямото решение, пред което рано или късно застава всеки от нас: да бъде чудовището или будителя“.

Светослав Иванов е част от екипа на bTV Новините от 2007 г. През 2013-а става водещ на „120 минути”, което е в зрителския топ три на най-интересните публицистични предавания у нас. Иванов е автор на документални филми, интервюта и репортажи от най-горещите точки на света – Ирак, Иран, Либия, Палестина, Сирия, Израел, Ливан и други. Негови статии са публикувани във водещи международни издания сред които и британския вестник „The Independent“. За приноса му към журналистиката е обявяван за „Репортер на годината“ на bTV (2008, 2012 и 2013 г.) и е носител на „Златно перо“ на СБЖ (2016 г.). За филма „Полумесец в Короната“, посветен на ислямистките движения в Лондон, е награден от ЕК през 2008 г. с приза „Робер Шуман“.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини