Първият изцяло електрически Jaguar (видео)

Той е силен и бърз, носи ДНК-то на Jaguar, но е с нулев въглероден отпечатък. С вълнуваща визия, вълнуващ е за шофиране и свързан както никога досега, новият Jaguar I-PACE съчетава радикален дизайн и изискан интериор с практичността на SUV. Най-модерните технологии работят безпроблемно с колата и с водача.

Jaguar I-PACE ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 и може да измине с едно пълно зареждане на батериите 480 км. I-PACE е с мощност 400 к.с. и 696 Nm използваем въртящ момент. Батериите могат да се зареждат у дома с Wall Box през нощта изцяло за 13 часа, или в обществената мрежа 100 KW зарядни станции за 15 мин. - за изминаване на 100 км; и в 50 KW зарядни станции - за пробег 270 км е нужен един час.

В Jaguar I-PACE е направено много за удължаване на пробега, като се минимизира използването на батериите. Високоефективната топлинна помпа на I-PACE събира топлина от външния въздух и електронните компоненти на автомобила. Топлината се прехвърля в кабината чрез отоплителната и вентилационната система, като така се намалява потреблението на енергия от батерията и съответно се увеличава пробегът. Докато колата върви, батериите се зареждат. Също така енергоспестяваща е и охлаждащата система.

I-PACE е издържлив при всякакви условия метеорологични и пътни условия. Настилката и сцеплението се проверяват 500 пъти в секунда. Мощността и въртящия момент на електродвигателите могат да се адаптират независимо към командите на водача и условията на повърхността на пътя. Колата има и някои уникални способности на спортист - като адаптивното окачване, което се пригажда към терена, автоматичното снишаване към пътя с 10 мм, когато скоростта се задържи над 105 км/ч.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини