Учени: спрете да ядете захар

Съдържащите захар продукти значително намаляват продължителността на живота и предизвикват десетки труднолечими заболявания, съобщи Лайф.

Австралийски учени, диетолози и медици смятат, че захарта може да се превърне в основен проблем за човешкото здраве, изпреварвайки канцерогените и солта. Намалената консумация на съдържащи захар продукти ще позволи не само да се стопят излишните килограми, но и ще подобри значително здравето - в повечето случаи отказът от захарта води и до отказ от вредните за здравето подсладители. Консумацията на захар е сравнена с употребата на големи дози токсични вещества, които незабележимо влошават здравето.

Учените са на мнение, че до 35 процента от ежедневния прием на калории човек може да получи от вредни за здравето продукти, голяма част от които може да са с изкуствен произход. В рисковата група попадат безалкохолните газирани напитки, шоколадът, йогурти и сладкиши, в чието производство все по-често се използват заместители на естествени продукти.

Учените обаче предупреждават, че внезапното отказване от захарта може да стресира организма. В 58 процента от случаите преминаването към строга диета може да доведе до сериозни стомашни разстройства.
 
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини