18 °C

Зачестяват тежките изгаряния при бебета заради използвани сешоари в креватчетата

Майки приспиват бебетата си с включени сешоари в креватчета и им причиняват тежки изгаряния на кожата, алармира в интервю за БНР доц. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряния в спешната болница „Пирогов“. Зачестяват изгарянията в най-малката възрастова група - при децата до една година, и по-конкретно - до четири месеца. Най-често изгарянията се локализират по шията, гърдите и лицето на детето. Доц. Аргирова уточни, че казусите не са свързани с малцинствени групи.

В интернет младите майки ползват информация за отглеждането на децата, която не е адекватна на общоприетите разбирания за отглеждане на новородено, коментира доц. Аргирова и дава пример - шум от абсорбатор или шум от сешоар приспиват детето. Шумът от абсорбатор при продължителна употреба е вреден за нервната система на детето, а сешоарите са и топлинен източник, предупреждава тя. 

"Когато някой е стигнал до там да слага сешоар в леглото на детето си, вероятно е много, много изморен, много недоспал, има вероятност тежестта по отглеждането на детето да пада само върху един от двамата родители, което вероятно води до подобни инциденти", отбеляза в предаването "Преди всички" Елисавета Белобрадова от сайта "Майко мила", която е майка на три деца.

Източник: http://bnr.bg

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини