Латвиец пробва да скрие от българските митничари 1 т. тютюн

Отклоняване от митнически режим „Транзит" на 1200 кг тютюн за наргиле на стойност около 600 000 лв. разкриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево.

Акцизната стока е превозвал по документи товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът е пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево на 18 март  сутринта. Влязал е на трасе „Изход товарни автомобили", управляван от латвийски гражданин. Шофьорът на камиона е декларирал, че превозва от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг тютюн за наргиле с общо нетно тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е представил фактура и транзитна декларация.

При последвалата митническа проверка на превозното средство и товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители се усъмняват в  несъответствие на съдържанието с декларираните стоки. Извършена е физическа проверка, при която митничарите открили, че в товарното помещение на камиона е налице и останалата стока, но липсва декларирания тютюн за наргиле. Т.е. тютюнът за наргиле е отклонен от митнически режим „Транзит".

Срещу шофьора на камиона - латвийски гражданин, е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за извършване на нарушението. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини