Григор Димитров започва в Маями в петък?

Григор Димитров най-вероятно ще изиграе първия си мач на турнира "Мастърс" 1000 в Маями в петък. Българинът е в една четвъртина с бившия №1 Новак Джокович и победителя от Индиън Уелс 2018 Хуан Мартин дел Потро. Организаторите официално обявиха, че двамата ще излязат на корта за първи път в петък. Часовата разлика София - Маями до неделя е -6 часа.

Димитров, при успех в първите три мача, може да срещне на четвъртфинал един от двамата. Той ще гледа с голям интерес сблъсъка между унгареца Мартон Фучович и германеца Максимилиан Мартерер, който ще определи първия му съперник. Схемата в Маями е за 96 тенисисти и първите 32 почиват в първия кръг.

Гришо е в долната част и би играл на полуфинал с хърватина Марин Чилич. Такъв мач може да се окаже пряка битка за №3 в ранглистата на ATP.

Роджър Федерер започва в събота. Той може да се срещне с хасковлията единствено на финал. При последния им сблъсък в Ротердам "Маестрото" беше безапелационен. Тогава Гришо се оказа, че е бил заболял. А седмица преди това отказа участие на Sofia Open 2018, мотивирайки се с контузия в рамото, получена на Australian Open.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини