Горанов не обещава още великденски добавки за пенсионерите

Финансовият министър Владислав Горанов се ядоса на думите на социалния си колега Бисер Петков от сутринта, които са като обещание за великденски бонуси.

Още не било ясно има ли пари за пенсионерите. Още малко време ни трябва за анализ, посочи Горанов в парламента и допълни, че постоянно излизат нови ангажименти, като например полицаите и ангажиментите към служителите на затворите. Решението било въпрос на дни.

Припомняме, в началото на седмицата стана ясно от правосъдния министър Цецка Цачева, че с 15 млн. лв. от бюджета ще бъдат удовлетворени исканията на синдикатите на надзирателите за поетапно увеличаване и изравняване на заплатите на служителите в затворите с тези на колегите им в МВР. Премиерът Бойко Борисов обеща допълнително пари на среща със синдиката, на която участие взе и министър Цачева.А за изказването от сутринта на Бисер Петков , че пенсионерите ще получат по 40 лева за Великден, Горанов скочи: " Той сигурно си има в бюджета пари, за да ги плати. Не му е работа на министър Петков, той по-скоро е цитирал какво е било предишния път."

Припомняме, по-рано днес социалният министър Бисер Петков заяви, че великденските добавки ще запазят размера си от 40 лв. за пенсиите с размер с линията на бедност. Той припомни позицията на министерството - "следва да се запази обхвата и размера, който вече се утвърди в последните години".  

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    АК
    А какво
    7 0
    16:55, 23 мар 2018
    А какво ще има за пенсионерите с пенсия от 315 лв., които са много богати?
  • 2
    Добавки за пенсионерите сигурно ще има БАТИ БОЙКО както винаге пак ЩЕ изкара от СОБСТВЕНИЯТ си джоб пари и ще даде Той така от джолба даде на полицаите на съд охраната пък и на много други Абе БЕЗДЪНЕН е ДЖОБА на БАТѝКАТА Да е жив и здрав и джоба му да сде пълни винаги за радост на ПЕНСИОНЕРИТЕ А ГОРАНОВ да се вземе в ръце щото може да му ритнем стола
  • 3
    26
    268145
    2 0
    09:53, 25 мар 2018
    Как не ги е срам. Депутатските заплати растат с хилядарки, а за пенсионерите едвам им си откъсват от дълбокия джоб по 4-6 лева. Да работиш 40 години, а като пенсионер да живееш като скот, защото парите за пенсии някой бил откраднал. То не бяха кредитни милионери, то не бяха ДДС милионери, то не бяха приватизатори - комунисти, то не бяха куфарчета...Куче влачи, диря няма. 30 години за нормалните честни и работещи хора няма. А за вас - великите управленци, винаги има. Искаме не богат като вашия живот, а само да живеем по-нормално като хора, не като животни. За тях се грижим, ама за нас все няма кой. Аман от "социални" Курнелийки - милионерки, дето само крещят за корупция, а за собствената си корумпираност се правят на глухи. Наглост безгранична. Само по избори обекават справедливост, законност и възмездие. Чакаме го вече 30 години. Живеят като арабски шейхове. И пенсионерите са хора, бе. Вие какви сте.
Последни новини