"Геният: Пикасо" и още премиери по NG

Геният: Пикасо (Genius: Picasso) (10x60)
Неделя, 22 април @ 21:55 (*два премиерни епизода един след друг) 

Сериалът от 10 епизода на National Geographic „Геният“ се завръща, за да разкаже за турбулентния/бурния живот на най-противоречивия художник на 20-ти век Пабло Пикасо (Антонио Бандерас). Детето чудо, Пикасо, не се задоволява с това да имитира работата на най-добрите. Той се заема да създаде свой собствен стил и така променя изкуството завинаги. „Геният: Пикасо“ изкарва на показ музите, изкуството и сложната личност, които стоят зад произведенията на изкуството.

Морски вълци (Wicked Tuna) Сезон 7
Понеделник, 9 април @ 20:55
Вече близо 400 години, в Глочестър, Масачузетс се намира най-старото морско пристанище в САЩ и хората, за които риболовът е въпрос на оцеляване. Всяко лято там им носи шанс да натрупат състояние с пристигането на най-доходоносната награда от океана – гигантската синьоперкова риба тон. Риболовът на тон обаче е хазартно занимание, а капитаните и екипите им трябва да преборят стари противници, нови съперници, както и да се надвият един друг в най-предизвикателното си съревнование досега.

Северна Корея отблизо: Династията Ким (Inside North Korea: The Kim Dynasty) (1x60)
Четвъртък, 12 април @ 20:55
Поглед отблизо върху настоящия режим в Корейската народнодемократична република под властта на Ким Чен-ун, включващ истории от дезертьори, знаменитости, фотографи и журналисти, които са посетили държавата в близките години.

Северна Корея - голямата илюзия (North Korea, the Great Illusion) (1x60)
Четвъртък, 19 април @ 20:55
През 2011 г. спонтанната смърт на Ким Чен Ир издигна на власт неговия 30-годишен син Ким Чен-ун, баскетболен фен, завършил образованието си на запад. Но много бързо всяка надежда за либерализация, породена от идеята за новото управление, се изпарява заради диктаторската логика на първата комунистическа династия в историята. Това са свидетелските показания на журналист, поканен в Северна Корея през 2014 г., за да заснеме онова, което режимът иска да прeдстави пред останалия свят. Той се завръща с редица официални снимки, които няма как да представи без разказите на севернокорейски бежанци, които хвърлят светлина върху ужасната реалност в страната им. Пропаганда, масова военна служба, промиване на мозъци и култ към личността са детайли, цялостно анализирани в този документален филм – поразително проучване на механиката на тоталитарната държава, която днес заплашва световния мир с ядрено оръжие.

Ким Чен-ун: Неофициалната биография (Kim Jong-Un The Unauthorised Biography) (1x60)
Четвъртък, 5 април @ 20:55
Премиера през април

Той е живият бог на 9-тата ядрена сила в света. Той е млад мъж, издигнат тайно, за да поеме командването на севернокорейския режим, първата комунистическа династия в историята. За него сме виждали единствено забавни, абсурдни и понякога ужасяващи снимки, обработени от пропагандата в Пьонгчанг. Преди две години направихме разследване в Швейцария, САЩ и Азия, за да открием тези, които наистина познават Ким Чен-ун и да опитаме да създадем профил на тогава все още новия лидер. Този „червен принц“ има много потресаващи тайни и неговия неясен характер сега влияе на бъдещето на света. Изумени, хората по цял свят стават свидетели на оръжейната борба между Северна Корея и САЩ.

Еър Форс 1: Флагманът на САЩ (Air Force One: America's Flagship) (1x60)
Четвъртък, 19 април @ 22:55
Премиера през април

Поемете на уникално пътешествие, което ще ви отведе в спалнята на президента, в забранените за достъп зони, в които се помещават свръхсекретни технологии, ще ви срещне с пилота на президента и с неуморния екип, на който е поверено управлението на този световен команден център в небето. Пътуване, заедно с президента Джордж Буш, през неяснотата и терора на 11-ти септември; вижте първия официален полет на президента Барак Обама на борда на Air Force One. Сегашният модел 747 е на път да се пенсионира, научете повече за новият модел избран за заместник на най-надеждния самолет в света.

Братя по оръжие: Американски герои (Brothers in War: American Heroes) (1x60)
Четвъртък, 19 април @ 21:55Премиера през април

„Братя по оръжие“ разказва за мъчителното сражение на мъжете от компанията Charlie Company, една от последните американски фирми, които набират войници, тренират ги и ги изпращат на война във Виетнам. Благодарение на завладяващи разкази от първо лице и дигитално преработен архивен запис, включващ любителски кадри от домовете на войниците и лични аудио записи, „Братя по оръжие“ разказва субективни истории от битката. Двучасовият телевизионен филм, озвучен от Чарли Шийн, сега е съкратен на един час, за да акцентира върху някои от най-въздействащите моменти.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини