Петгодишната Софи пее "Fly Me to the Moon" на Франк Синатра (видео)

Софи Фату пее от бебе, преди да е проговорила. Може да се каже, че музиката е в гените на малката. Майка ѝ е певица, пианистка и преподавател по музика. Софи очевидно много се забавлява с новите възможности на гласа си и наскоро усвоеното вибрато.

Песента, която изпълнява със страст петгодишната Софи е известна като "Fly Me to the Moon" на Франк Синатра и стотици пъти е записвана - над 300 до 1995 год. Но отначало, през 1954 година се казвала "In Other Words", написана от Бар Хауърд и изпълнявана оригинално от Кей Балард. Определено любовната песен след това е изпълнявана от много известни джаз певци и инструменталисти, докато през 1960 год  я записва Пеги Ли. Тогава става популярна като "Fly Me to the Moon". Малко по-късно Франк Синатра я включва в своя албум "It Might as Well Be Swing" от 1964 г. в акомпанимент на Каунт Бейзи. Музиката за този албум е aранжирана от Куинси Джоунс. Именно този запис става космически.

Записът на Франк Синатра от 1964 г. на "Fly Me to the Moon" стана тясно свързан с космическата програма на Аполо за НАСА. Копие от песента звучи по време на мисията Apollo 10, която обикаля около Луната. Това става първата музика на Луната, пусната на преносим касетофон от астронавта от Аполо 11 Бъз Олдин, след кацането на лунната повърхност. Години по-късно Даяна Крол пее "Fly Me to the Moon" на церемонията по честването на 40-годишнината на мисията. Тя изпълнява и "бавна и тържествена версия" през 2012 г. в националната паметна служба на командира на мисията Apollo 11 Нийл Армстронг.

Затова не е никак странно, че Софи сега е гост в различни тв формати. Тя пее песни на Франк Синатра от четиригодишна, а светът се готви да колонизира Марс и да строи лунна база.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини