В Пловдив стартира Велосезон`2018

Официално началото ще бъде дадено на 14 април, събота, от площад "Съединение". Велоколоната ще бъде водена от кмета Иван Тотев, зам.-кмета Георги Титюков, олимпийските медалисти Николай Бухалов, Асен Златев и други изявени спортисти. Поканен да участва е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Очакванията са да се включат рекорден брой желаещи в мероприятието, което за четвърти пореден път ще се реализира под надслов „Пловдив - град на велосипедиста".
Записването на желаещите ще става на място на п. "Съединение" в часовете от 09:00 до 10:30. Всеки участник ще получи свой уникален номер, с който ще участва в томбола с награди.
Велошествието ще стартира точно в 10:30 ч. Маршрутът преминава през бул. „Марица“ – юг, който ще бъде затворен за движение на автомобили. Влизането на велосипедистите ще е от северния вход на Гребна база /Железния мост/, покрай стадион „Пловдив“, по ул. „Ясна поляна“, покрай Залата по вдигане на тежести, по бул. „Шести септември“, през южния вход на Гребна база /х-л "Ландмарк"/, след което шествието ще продължи по южния бряг на Гребния канал.

Финалът е до административната сграда на Община Пловдив (Финален комплекс - Кулата). Там от 11:30 ч. до 13:30 ч. велофиналистите и всички присъстващи ги очаква забавна музикална програма и томбола с голяма награда велосипед. За най-малките участници ще има състезание с колела в три възрастови групи - деца до 6 години, от 6 до 8 години и и от 8 до 10 години.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини