Lamborghini с рекордна печалба и продажби

Въпреки настоящата финансови затруднения на глобално ниво Lamborghini съобщиха за печалба от почти 30 % за 2008 година. В една година, в която много автомобилни компании се оплакаха от сериозни финансови затруднения, Lamborghini всъщност успяха да се придвижат напред, като са продали 24 коли повече в сравнение с предходната година. Така продажбите за 2008 година възлизат на 2 430 бройки.

Като цяло приходите за марката са скочили от 467.1 милиона евро на 478.8 милиона евро - като има чиста печалба от 60 милиона евро. Резултатите се хвана да коментира шефът на Lamborghini, Щефан Винкелман, който каза: „С този нов рекорд за продажбите и печалбите ние отбелязахме най-успешната си фискална година в историята на компанията."

От гледна точка на продажбите - слабостите на някои традиционно силни региони са били компенсирани от резкия скок в продажбите в други нови появяващи се пазари. Така например продажбите в САЩ са спаднали с 20.3 % (на 741 бройки) спрямо предходната година, когато са били продадени 930 бройки. Това означава и че делът на САЩ за общите световни продажби на Lamborghini е спаднал от 38.7 % на 30.5 %. Междувременно продажбите в Европа са останали стабилни, като традиционните пазари като Германия и Великобритания показват минимални спадове.

Същевременно обаче е бил постигнат чувствителен ръст в продажбите в Близкия Изток и Далечния Изток. В близкоизточния регион - и конкретно Обединените арабски емирства - продажбите са скочили с 66 % - от 100 на 166 бройки. Регионите на Близкия Изток и Далечния Изток са увеличили приноса си към общите продажбите на Lamborghini от 15 % на 21.8 %.

За тази година компанията планира да се придържа към плана си да обявява по един нов продукт всяка година - един подход, в следствие на който вече бяха обявени новите Lamborghini Galllardo LP560-4 Spyder и Murcielago LP 670-4 Superveloce.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини