Микробус с деца е катастрофирал край военния завод в Лясковец

Микробус, превозващ деца, е катастрофирал късно в неделя вечерта в района на Велико Търново, съобщи БНР.

Катастрофата между микробуса с шуменска регистрация и лек автомобил "Мазда", е станала близо до село Добри дял. В микробуса са пътували 9 момичета от юношеския отбор на ФК "Олимпия", сред които и възпитаници на СУ "Сава Доброплодни" в Шумен.

Всички деца са откарани за преглед в МБАЛ " Св. Иван Рилски", Горна Оряховица. Прегледани са и са прибрани в Шумен.

Сигналът за инцидента е подаден в ОДМВР-Велико Търново, около 20:20 часа. Катастрофата е станала след разклона за село Добри дял, в непосредствена близост до товарния вход на военният завод "Аркус" - Лясковец.

По-късно от БНР уточниха, че в автобуса са пътували 12 деца. Бусът се е преобърнал на главния път София - Варна, в района на военния завод в Лясковец след като е бил блъснат странично. Лекият автомобил, блъснал автобуса, е управляван от 20-годишен мъж от Горна Оряховица.

Шофьорът на леката кола започнал изпреварване, но не успял да се прибере в лентата си, и ударил калника на микробуса. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Тя допълни, че по първоначална информация, няма сериозно пострадали деца при инцидента. Пътуването на момичетата, не е организирано от училището. Децата са прибрани в Шумен.

В петък, 13 април, в катастрофа на АМ "Тракия" край Вакарел между автобус и лек автомобил загинаха шестима, а 22 пътника бяха ранени.

В събота, когато беше ден на национален траур, при нова катастрофа на АМ "Тракия" с пътнически бус, загинаха двама, а шестима са ранени.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини