12 в Инфекциозно заради кърлежи, до дни пръскат срещу акари

12 пациенти са били приети в Инфекциозно отделение на хасковската болница от началото на март досега след ухапване от кърлежи, съобщиха от лечебното заведение. Те са били диагностицирани с лаймска болест или марсилска треска. От Спешното отделение пък съобщиха за Haskovo.net, че от началото април през отделението са минали 10 пациенти, ухапани от кърлежи, като 7 от тях са били с усложнения и са били настанени в Инфекциозно отделение за лечение.

От “Екопрогрес” съобщиха, че вече са започнали косенето на паркове и градинки в Хасково, като до края на седмицата ще започне и пръскане с препарати против кърлежи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ня
    Нямам думи
    52 -1
    16:20, 16 апр 2018
    Ако днес беше 16 март можеше да се отложи
    с няколко дни пръскането.Но днес е средата на април и трябваше вече целия град да е третиран.Екопрогрес знаят ли прогнозата?До няколко ще вали, а те ще пръскат в дъжда.Наистина побъркахте хората в този град.Всяко нещо ли трябва да се коментира
    от гражданите по форумите,че да се сети общината да го свърши!Без думи съм.
    • Да
      Данъкоплатец
      4 -31
      19:33, 16 апр 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Ва
    Вас
    7 0
    21:04, 16 апр 2018
    Дано сполети вас,не невините гражфани.
  • 3
    До
    До Данъкоплатец
    12 0
    09:27, 17 апр 2018
    Няма как да няма нито един от "непръскания град", малоумнико ! Напротив, със сигурност повечето са от този град ! Вчера разхождах кучето си на "Ямача". Въпреки че е обработено с препарат против кърлежи и отделно носи каишка против кърлежи, след като влезе в едни треви после му свалих четири кърлежа ходещи по него ! Отделно един кърлеж ми лазеше по крачола на анцуга ! Изобщо не е майтап работа ухапвенето от кърлежи ! Ако е заразен, ти се забавиш и лекарите не се усетят какво става, може да се стигне и до смъртен случай, каквито за съжаление почти всяка година има ! Екопрогреса още в началото на месеца трябваше да се окосили тревите и да са напръскали против кърлежи, бълхи и други твари ! Това се прави ежемесечно в цивилизованите държави...
  • 4
    За
    запознат
    11 0
    09:33, 17 апр 2018
    Това косене и пръскане трябва се прави на всеки 7 дни,защото действието на препаратите против кърлежи е около 7-10 дни/ако не вали/.нищо нормално не се прави,а се харчат едни пари на халос.Хасковски регион е ендемичен .Отделно съм наблюдавал как работниците от Екопрогрес слагат едно шишенце от 10мл в пръскачка от 50л.-това си е чисто измиване очите на кърлежите.Няма контрол,няма грамотност.Дано новия директор прочете и обърне внимание и назначи по-грамотни хора да извършат дезакаризацията.
Последни новини