Кметът на Свиленград предложи Мартин Камбуров за почетен гражданин

Голмайсторът на България, свиленградчанинът Мартин Камбуров, да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Свиленград” предлага кметът на Свиленград Георги Манолов.Предложението е най-високото отличие на общината да му бъде присъдено за изключителни постижения във футбола и прослава на родния град по повод Деня на българския спорт – 17 май.

Талантливият футболист е голмайсторът на България в продължение на години, а с последните си попадения достигна в актива си 200 гола и се записа като вторият най-добър нападател в родната футболна история след Петър Жеков. Сред отличията му са - Шампион на България, Шампион на Обединените арабски емирства, носител на Суперкупата, пет пъти голмайстор на елита, най-добър нападател и др. Има участия и голови попадения в евротурнирите, в мачовете за Шампионската лига и за Купата на УЕФА.

Началото и първите му крачки във футбола са в детско-юношеската школа на Свиленград. Тук е забелязан и по-късно привлечен в „Ботев” – Пловдив и „Локомотив” – Пловдив, където разгръща спортния си талант. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Уу
    уууууууу
    1 0
    23:19, 17 апр 2018

    Кмета на Свиленград пък голям **.Изключителни постижения във футбола! Очаквам следващия който ще е предложен за почетен гражданин да е някой съдържател на казино ... ох пропада Свиленград

Последни новини