Седмица на Земята в СУ „Отец Паисий”

Сигурно не сте подозирали, че химията може да е забавна и цветна, подобно на любимо детско занимание, като да оцветяваш книжка или да рисуваш. Съществуват безброй интересни неща в природата, стига да успеем да ги открием и да погледнем света с очи на запалени химици.

С подобни примери, представени в изключително интересен и полезен формат, на 18.04.2018 г в кабинета по химия на средно училище "Отец Паисий" премина видеовикторината „Забавното може да бъде полезно – стъпала на знанието“.

Водещите Йоана Добрева от 9В клас и Краси Хаджиев от 11В клас умело водеха участниците в детската научна лаборатория. Началото бе поставено с въпроса: Защо честваме Деня на Земята? С текст, онагледен с презентация „HELP“, Мария от V В клас и г-жа Мингова помогнаха на присъстващите бързо да достигнат до отговора.

Два отбора в състав от пет ученици от VI, VII и IX клас отговаряха на различни видеовъпроси, които лесно и бързо превръщаха интересното занимание в полезно знание. Участниците от различни класове се чувстваха като истински изследователи, отдадени на природните науки.

Огромен интерес предизвикаха опитите, демонстрирани от Краси Хаджиев. Пастата за зъби за великани, превръщането на млякото във вино и опита вулкан, провокираха невероятен интерес, а експериментаторът със сръчност, творчество, изобретателност, усвоено знание и любов към науката нагледно обясни случилите се пред очите на децата химични процеси.

Жури, в състав г-жа М. Карашлиева, г-жа Зл. Колева и г-жа В. Мингова, оценяваше отговорите на отборите. Забавната и полезна видеовикторина завърши с излъчен победител – Отбор 1, който бе награден с федербал от г-н Атанасов – Директор на училището и специален гост на викторината.

Така стъпка по стъпка паисиевци изградиха поредната научна картина за заобикалящия ги свят и приветстваха необятните възможности на науката химия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини