Ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе в Ардино

За поредна година отборът на основно училище „Отец Паисий” от село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева спечели общинското ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Ардино. На второ място се класираха учениците от СУ „Васил Левски” от Ардино, а трети е отборът на „Св.Св. Кирил и Методий” от Падина.
Състезанието се проведе в сградата на Центъра за подкрепа за личностното развитие. Участието бе отборно, като всеки тим се състоеше от четирима състезатели от 6-ти и 7-ми клас. 
Отборите се състезаваха в теоретична и практическа част. В теоретичната, участниците решаваха тест, включващ въпроси за бедствия, аварии, катастрофи, пожарна защита. В практическата част учениците показаха своите знания и умения в различните центрове за действие при критични ситуации – земетресения, оказване на първа медицинска помощ, химическо и радиоактивно замърсяване и защита при промишлени аварии. 
Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав Нели Даматова (кап.), Анита Храмова, Ева Бояджиева и Габриела Новакова и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на Областния кръг, който ще се проведе на 27 април в Кърджали.
Всички участници получиха предметни награди, а победителите грамоти, които бяха връчени от Ганчо Костадинов, специалист „Гражданска защита” към община Ардино.

„Традиционно се представяме отлично на общинския кръг. Тази година надпреварата бе много оспорвана, но отново доказахме, че сме най-добрите. Децата с интерес тренираха казусите, които могат да им помогнат в животоспасяваща ситуация. Целта ни е отново да представим достойно общината и в Областната надпревара”, сподели Наталия Хаджиева, ръководител на отбора от Жълтуша.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини