Подобряват паркови пространства в три димитровградски села

Облагородяване на паркови пространства и зелени площи ще бъде направено в три димитровградски села - Радиево, Каснаково и Сталево. Кметствата им са спечелили финансиране по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). За реализирането на екологичните проекти са са отпуснати суми до 10 000 лв. 

Предвидено е в Радиево да се оформи кът за отдих, детска и спортна площадка. В Каснаково проектът включва облагородяване на парково простраство и зелени площи. В Сталево със спечелените по програмата средства ще възстановяват зелени площи на територията на населеното място. Проектите на трите димитровградски села са сред одобрените общо 232 за цялата страна.

От Регионалната екоинспекция в Хасково информират, че две димитровградски учебни заведения са спечелили финансиране по програмата "За чиста околна среда", къзето ще се реализират проекти на стойност до 5 000 лв. Става дума за детската градина в село Черногорово, където ще се идгради детски кът и за училище "Д.Матевски" в Меричлери. Там ще реализират открита класна стая в двора на учебното заведение. До есента на 2018 година одобрените проекти трябва да бъдат реализирани.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини