Кейт Мидълтън показа принца

Съпругата на принц Уилям Кейт е родила момче, съобщиха от двореца Кенсингтън. „Нейно Кралско височество Херцогинята на Кеймбридж роди син в 11.01 часа местно време“, се казва в изявлението на двореца в понеделник.

Бебето тежи 3,8 кг. Това е третото дете на двойката. Те имат син принц Джордж и дъщеря принцеса Шарлот.

Новороденото бебе ще е пето в реда на наследяването на британския трон, след дядо си принц Чарлз, баща си Уилям и двете си по-големи братче и сестриче.

По-рано от Кенсингтънския дворец съобщиха, че Нейно Кралско височество Херцогинята на Кеймбридж е приета с родилни болки в болница „Света Мария“, Падингтън, Лондон. Тя е придружена от съпруга си, Уилям. Болницата е на по-малко от два километра от двореца Кенсингтън.

Традиции при ражданията в кралското семейство

Министърът на вътрешните работи на Великобритания е трябвало да бъде свидетел на раждането на потенциалните наследници. За щастие на Кейт тази традиция приключва с раждането през 1936 г. на принцеса Александра, който е братовчедка на кралица Елизабет Втори.

Следващата традиция е свързана с присъствието на Уилям по време на раждането. Съпругът на кралица Виктория, принц Албърт Сакс-Кобург-Готски, техният син, бъдещият крал Едуард VII /1901-1910 г./ и бащата на Уилям, принц Чарлз са свидетели на раждането на децата си.

Кралица Елизабет II, кралските членове и родителите на Кейт, Майкъл и Карол Мидълтън, са първите, които са информирани за раждането.

Новината е публикувана в Туитър от името на двореца Кенсингтън, която е официалната резиденция на Кейт и Уилям в Лондон.

Според традицията, тя ще бъде поставена, заедно с подписа на кралските лекари върху украсен статив в двора на Бъкингамския дворец.

Всяко раждане в Англия и Уелс трябва да бъде регистрирано в рамките на 42 дни в болницата или в местния регистър. Името на бебето може да не бъде разкрито веднага. Името на Уилям не беше обявено една седмица, а светът трябваше да изчака един месец след раждането на баща му Чарлз. Имената на Джордж и Шарлот бяха оповестени два дни след раждането им.

Новото бебе ще бъде принц на Кеймбридж и ще се радва на обръщението „Негово кралско височество". Принцът ще бъде кръстен като член на Англиканската църква, носейки реплика на дантелената сатенена рокля, ушита за най-голямата дъщеря на кралицата Виктория през 1841 г.  Шейсет и две кралски бебета са носели оригинала. Шарлот е седмото бебе, облечено в новото облекло, което, също като оригинала е със сложно изработена яка. Джордж бе кръстен от архиепископа на Кентърбъри в параклиса на двореца с вода от река Йордан, поднесена в традиционен сребърен съд. Шарлот е кръстена по същия начин в църквата "Света Мария Магдалина" в Сандрингам, в Норфолк, Източна Англия. Кралските бебета обикновено имат около шест кръстници. Джордж има седем, а Шарлот е с пет.
 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини