Турнир по народни борби готвят в Кобиляне

В дните на ежегодния традиционен събор в кърджалийското село Кобиляне на 5 май (събота) ще се проведе турнир по свободна народна борба. Спортната надпревара се организира с финансовата подкрепа на община Кърджали и местни бизнесмени от Турция. Очаква се в пехливанските схватки да участват повече от сто борци от околните села Бойно, Млечино, Боровица, както и от Ардино, Кърджали, Асеновград, Хасково, Люлебургаз, Истанбул, Бурса и Измир (Турция). Организаторите са изпратили специална покана за участие и на пехливаните от СКБ „Крепост" в Стремци и СКБ „Кърджали”. За победителите са осигурени награди, а за най-добрия пехливанин – коч. Ще се проведат и схватки с най-малките.

Кметът на Кобиляне Ерхан Изет сподели, че в рамките на традиционния събор ще бъде организиран и турнир по футбол на малки вратички. На призьорите ще бъдат раздадени парични награди, осигурени от община Кърджали. В програмата са включени още културни прояви с участието на групата за песни и танци към местното читалище „Н.Й.Вапцаров" и много музика. Ще бъдат завъртени и над 50 чевермета.

Текст за снимки: През 2017 година националът Димитър Кумчев от Асеновград спечели коча в Кобиляне за трета поредна година

Всяка година на събора в Кобиляне се приготвят и  чевермета

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини