След София и Варна, в Пловдив ще бъде третият мозъчно-съдов център

Клиниката по нервни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ се мести в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ и от 1 май ще се помещава на новия адрес на 4-и и 5-и етаж в изцяло ремонтирани помещения с нова апаратура и оборудване, съобщават от лечебното заведение.

На 4-ия етаж ще бъде Отделение за лечение на остри инсулти, а следващият етаж е зает от Отделението по обща неврология. За да се извърши максимално бързо преместването, в периода 25 – 30 април 2018 г. клиниката няма да приема пациенти.

Освен подобрените битови условия за пациентите и персонала, предстои и стартирането на Високотехнологичeн мозъчносъдов център, в който усилията си ще обединят невролози, неврорадиолози, неврохирурзи, анестезиолози и др. специалисти, обясни проф. д-р Пенка Атанасова, дмн, началник на Клиниката по нервни болести на УМБАЛ „Свети Георги“.

Тя подчерта, че центърът за лечение на инсулти ще бъде единствен не само за Пловдив, но и за целия Южен Централен район. В момента подобни действащи центрове има в София и Варна.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини