Главният архитект на Смолян очаква помощ от колегите си, заедно да променят града

Изображение 1 от 2

    Главният архитект на община Смолян Димитър Димов покани колегите си на среща, за да обсъдят проблемите относно паркирането, ОУП, визията на града и работата на Експертните съвети.

    Той каза, че такива срещи е добре да се провеждат поне един път в месеца, каквато е практиката в други общини.

    „Знам какво ме е дразнило и ще направя всичко възможно да не се допуска. Искам да се активизираме, да бъдем реално действащи архитекти и обществеността да го усети. В работата си като главен архитект ще разчитам на вашата помощ. При всички големи проекти на община Смолян искам да има и вашето становище, за да почувстват и хората, че ние сме тези, които създават облика на този град“, каза арх. Димов на колегите си.

    Той посочи, че вече се подобрява работата на експертните съвети, специалистите дават периодично становища, за да се нанесат корекции преди провеждането им.

    От 14 обекта 9 вече са тръгнали, каза Димов.

    Той обяви, че в момента е върната за преработване Екологичната оценка от ОУП на Смолян, който до края на годината трябва да бъде приет. Арх. Димов апелира към колегите си добре да обсъдят този план, защото от всички тях зависи реализацията му. Той посочи още, че градът ни е налепен с некролози навсякъде и с реклами на фирми за бързи кредити, което го загрозява.

    Заедно със зам. - кмета инж. Мариана Цекова са обиколили Смолян и са набелязали конкретни мерки по тези въпроси.

    Беше обсъден и въпросът с паркирането. Инж. Цекова каза, че проектонаредбата ще бъде представена на Общинския съвет, предвижда се създаването на синя зона. „Надявам се с ваша помощ да променим града“, апелира към колегите си арх. Димов в края на срещата.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини