Радиоводещи от „Паисий” се включиха в „Младежкото презареждане”

Екип от ученици на СУ „Отец Паисий“ - водещи в предаването „Голямото междучасие“към Регионална радиостанция на БНР - Кърджали участваха на 23.04.2018 г. в среща с представители на водещи средни училища от област Кърджали. В конферентната зала на комплекс „Арпезос” младите хора дискутираха актуални теми от обществения живот, търсиха и представяха своето място в него.

Форумът се организира се от сдружение „Омега” в рамките на проекта „Младежко презареждане” по програма „Еразъм +” и бе посветен на гражданското участие, формирането на младежки политики и възможностите за информиран избор на образование и кариера. Пред свои връстници от ЕГ „Христо Ботев”,  ПГ по икономика, ученици от Джебел и Крумовград. на принципа „връстници обучават връстници” дванадесетокласниците Милица Гечева и Петър Буров от СУ „Отец Паисий“ по забавен, интересен и нетрадиционен начин разкрихазаразяващата магия, наречена радио. Двамата млади журналисти вече трета година са водещи в ученическото радиопредаване „Голямото междучасие“, което се излъчва в неделя от 11.00 ч. Младежите изразиха свои идеи и послания, като демонстрираха асоциативно мислене, въображение, креативност,презентираха свои реализирани 27 радиопредавания. Поредното 28-орадиоучастие ще бъде излъчено в ефир следващата неделя.

На срещата присъстваха Областния управител Никола Чанев,Веселина Юрукова - председател на Младежката структура на ГЕРБ в област Кърджали, член на Националния изпълнителен съвет /НИС/ на организацията, учители и преподаватели от различни училища в област Кърджали.

Любопитството към света и хората около нас, чистото словесно общуване носят особен вид вълнение, стоплят и съграждат светове…. Какъв по-добър начин един млад човек да визуализира себе си и… да остави следа чрез слово?!

Думи, импровизация на различни послания, знания и остроумие, енергия от идеи, думи - особен вид общуване между хората чрез своеобразен словесен филм - така магията на радиоефира докосва всеки слушател и искрено се радваме, че паисиевци успешно намират своето място и там.

Това съобщиха от Ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини