Виктор Костадинов от Езиковата гимназия отличник на Националната олимпиада по история и цивилизация

Осемдесет и пет ученици от цяла България показаха знания и умения в националната надпревара поистория и цивилизация. Повод за гордост е поредното постижение на историк от Езиковата гимназия. Абитуриентът Виктор Костадинов завоюва най-високия резултат за област Кърджали – Отличен.Вратите на Алма Матер се отвориха широко пред талантливия възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“.

Олимпийските дни,21 и 22 април се превърнаха в празникна успеха за историците в Гимназията с постижението на Виктор.Дванадесетокласникътсе увлича  по историческата наука още от малък. Целенасочено, упорито и с голям интерес се отдава на историята. Извън задължителнитечасове по предмета се включва и в часовете по национална програма „Ученически олимпиади и състезания“. Интересът му към науката придобива и патриотични нюанси – от VІІІ клас до момента е активен член на Гвардейския отряд на Езиковата гимназия, което го превръща във ветеран и пример за подражание на младите ботевци.

        В първия кръг от националната надпревара Виктор е оценен с оценка Отличен 5, 50. След втория кръг – събеседване с Националната комисия, успехът му го класира убедително в групата на отличниците на ХІ национална олимпиада по история и цивилизация.

       С успешното си представяне Виктор достойно защити името на институцията, която представлява – ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали. Безапелационно дописа с името си олимпийския списък на успелите ботевци. Доказа, че пред младостта и амбицията затворени врати и прегради няма.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини