22 акта за неизплатени заплати, липса на договори и извънреден труд

22 акта са съставени от Инспекцията по трудa в Хасково през март, съобщи на нарочен брифинг временно изпълняващата длъжността директор Кирилка Кирилова. Преобладаващата част от тях са за нарушения на нормите, регламентиращи трудово-правните отношения. Сред тях са неизплатени заплати и възнаграждения, липса на трудови договори, полагане на извънреден труд, поясни Кирилова. Нарушенията са във фирми от няколко бранша – строителство, търговия, заведения, производство. Само една от глобите е за нарушения на безопасните условия на труд в сферата на строитеслвото.

През миналия месец са извършени 208 проверки в Хасковска област. 33 са по сигнали на граждани предимно за неизплатени заплати и обезщетения, като най-вече те са след прекратяване на договора.

През март са констатирани общо 726 нарушения – 369 по Закона за безопасни условия на труд и 357 по трудово-правни отношения.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мз
    МЗ- СОФИЯ
    2 -4
    16:09, 26 апр 2018
    Кмета и падаря / който не дава /да изравнят заплатите на сестрите работещи към община хасково.какво е това разделение , кой го е направил и кой настоява за него.а ако ще има такова ,то да се види по дипломи коя сестра има бакалавърска и магистърска образобателна-квалификационна степен.,на кой ще дават и на кой няма да дават.,и по колко.
    На какво прилича това ,на калпак по 20 лева.,в общината ви мързи да направите елементарни изчисления.
    Вие на практика , искате в детските градини да работят сестри на нивото на чистачките,които по всякакъв начин ги лансирате да не работят ,като непрекъснато им раздавате парично увеличение с по 50 лева.,на шест месеца!!!!!!!!!!!!!!!!! Това се нарича, безпардонна наглост.безхаберната комисията по законност да си прочете закона и наредбите по-старателно ,засягащи медицинските специалисти и да осигурят необходимите парични средства .
  • 2
    Jo
    jojo
    6 0
    20:31, 26 апр 2018
    защо не проверят фирма М-конфорт дето стопанисва паркингите какво е работното време на нейните работници- от 8 до 19 плюс събота до три следобяд егати експлоатацията на хората - не хора, а роби и всички си затварят очите срам, срам, срам и позор
Последни новини